sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kuulumisia

Neiti kasvaa aivan silmissä! Tuntuu, että se on päivä päivältä aina vaan isompi. Pian se ei oo enään minikokoinen sakemanni, vaan iso ronkale :)

Uusin juttu mitä tämä neiti osaa (ja josta mamma on erityisen ylpeä) on odottaminen. Ihanaa, ei tarvii rynnätä, häsätä ja riehua menemään, vaan osataan odottaa nätisti. Esimerkiksi kun ollaan ulkona, niin pyydän neitiä istumaan ja odottamaan. Sitten vasta kun sanon ''vapaa'', on lupa mennä sisälle. Sisälle tullessa istutan ja odotutan taas. Sitten otan kaulapannan pois ja taas vasta ''vapaa'' käskyn jälkeen saa mennä leikkimään kissojen kanssa (Mila kun niin mielellään jo ryntäisi sisään tullessaan moikkaamaan kavereita).

Ehkä kuitenkin kaikista hienoin juttu, mitä tuo vauva tuon ''odota'' ja ''vapaa'' käskyn myötä on oppinut, on se, ettei ruokakupille rynnätä suuna päänä. Eli kun otan ruokakupin käteeni, niin neiti alkaa häsläämään. Niinpä pyydän istumaan ja sanon ''odota''. Sitten lasken kupin maahan ja vasta kun kuuluu ''vapaa'' saa neiti syödä. Sama toimii makupalojen kanssa. Voin laittaa jopa neidin tassujen väliin makupalan ja se otttaa sen vasta kun siihen on lupa. Ihanaa! :) 

Tuosta odottamisesta on videomateriaaliakin olemassa, mutta jostain syystä kone ei synkronoi puhelinta, joten saatte odottaa videota kunnes saan tuon yhtälön toimimaan :)

Lisäksi neiti osaa melkein aina (99%) tulla luokse käskystä, toki tätä treenataan vielä, koska aina ei ihan suju niinkuin strömsöössä :D Maahankin osataan jo melkein mutta ei aivan :)


PS. Ikävä loskakeli tuolla pihalla :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti